27 Temmuz 2012 Cuma

ARRIVAL

Shaun Tan kelimelerin bittiği yerde çizdiklerini konuşturan muhteşem bir illüstratör. 
Kapak sözsüz resim kitabı "Arrival".a ait. Kitapta hiç bir anlatım yok.Yani tamamen okuyucunun hayal dünyasındaki derinliğe odaklı bir anlaşılma durumu var.  Hikaye aslında  göçmenlik üzerine. Tanıdık evrensel duygular fantastik bir diyarla birleşiyor ve bir adamın para kazanmak için dilini hiç bilmediği bir yere çalışmaya gitmesi orada var olma çabası , o gerçek üstü diyarın kahramanlarıyla karşılaşması, yaşadıkları anlatılıyor. 
Kendi ailesi de Malezya'dan Avustralya'ya göçmüş ve Tan orada doğmuş. Göçmenlik psikolojini sanırım bu yüzden çok etkileyici anlatıyor. 
Basıldığından beri pek çok ödül olan Arrival , geçen sene de İsveç'in ünlü çocuk kitapları yazarı Astrid Lindgren anısına her yıl düzenlenen “Alma-priset”' e layık bulundu. 


20'den fazla kitabı ,duvar resimleri,animasyon film ve tiyatro projeleri olan sanatçının en popüler kitapları The Rabbits (1998), The Lost Thing (2000), The Red Tree (2001), The Arrival (2006)   ve Tales from Outer Suburbia (2008).  
Çizerimiz sinemacı yanıyla da 2011'de kendi gösterdi ve kısa film olarak çektiği  "The Lost Thing" ile en iyi kısa animasyon Oscar'ını kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder