27 Ağustos 2012 Pazartesi

SKYDIVE EFES

Sonunda muradıma erdim ve ilk atlayışımızı arkadaşımla Selçuk Havaalanında bulunan paraşüt okulunda"Tandem" yani bir hoca eşliğinde gerçekleştirdik.
Uçağımız Cessna C208 Caravan tarzı bir uçaktı.


Tandem atlayış bir paraşütle iki kişinin atlayışı demek. Eğitimi ve yeterliliği olmayan ama bunu denemek isteyen kişi pilota gerekli kuşanımlarla bağlanarak 12000 feetten bu atlayışı gerçekleştirebiliyor.Önce 45-50 sn. yaklaşık 200 km hızla serbest düşüş yapıyorsunuz sonra paraşüt açılıyor ve Efes harabelerinin üstünde Kuşadası ve Samos manzarası eşliğinde yavaş yavaş aşağı iniyorsunuz. İnanılmaz bir deneyim.

İsteyen kamera ile atlayış yapabiliyor. Uçaktan yere inene kadar sizi çekiyorlar. Biz bu ilk seferde istemedik.Artık bir sonraki sefere :)


Bu işin meraklıları AFF denilen yani "Hızlandırılmış Serbest Düşüş Eğitimi" alabiliyorlar. Ben sorduğumda Kasım'a kadar dolu olduklarını söylediler. Aslında sevindirici tabii. Eğitim 21 saat yer eğitimi ve tandem atlayışı kapsıyor sonrasında önce 2 eğitmenle serbest atlayışlara başlanıyor öğrencinin gelişimine göre tek hocayla devam ediliyor.Eğer öğrenci tek başına atlayış yapabilecek duruma gelmişse 4000 metreden serbest atlayışlara başlayabiliyor.
Bunlarla ilgili ayrıntılı bilgiler http://www.skydiveefes.com/affegitimi1.aspx sayfasında mevcut. İlgisi olanlar telefonla arayıp eğitmenlerle konuşabilir.Herkes çok ilgili ve yardım sever.

3 yorum: