30 Mayıs 2013 Perşembe

KARDEŞİM DENİZ KARDEŞİM RÜZGAR

Pinuccia ‘nin Yazar Ayları-Mayıs etkinliğinde Vasconcelos okuduk. Ben de Kardeşim Deniz Kardeşim Rüzgar’la katıldım.Latin  Amerika Edebiyatının önemli temsilcilerinden Jose Mauro de Vasconcelos bu kitabında Çingene soyundan gelen kimsesiz Chicao’nun öyküsünü anlatıyor. Vasconcelos okumak için yıllar sonra bana bahane yaratan Pınar’a teşekkür ediyorum.

Chiao’nun hikayesini kitap boyunca yazarın muhteşem anlatımıyla adeta yaşıyoruz. Hem yalın hem etkileyici  nasıl olunur,anlatım için yüzlerce sayfaya ihtiyaç duymadan, abartıya kaçmadan ,okuyucunun anlayışını küçümsemeden yazıyor.Onun anlatımında Chiao kuraklık yüzünden göç ederken yaşadığı susuzluk beynime kana kana su iç sinyalleri gönderiyor. Macao'daki tuz tarlalarını anlattıkça benim gözlerim kamaşıyor. Tuzdan tenim yanıyor adeta.


Radoça Limanında erkekleri aşkla bekleyen kadınları ,yanık tenli ,çıplak ayaklı gemicileri görüyorum.Ama en çok okurken denizi ,rüzgarı ,yosun kokusunu özlüyorum.
Öykü boyunca hiç kötü karakterle karşılaşmıyoruz Ne kavgacı denizciler,ne hayat kadınları..Hepsi yaşamın içinde basit ve kendince iyi niyetli...
Kitabın orjinal ismi Türkçe'ye ilk "Beyaz Toprak" olarak çevrilen Barro Blanco. İlk baskısını 1945 yılında yapmış.

28 Mayıs 2013 Salı

Güzel dileklerde bulunan ,çekilişime katılan,beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. 
Kura usulü yaptığım çekilişe göre kazanan Kitap Rüyası oldu.Tebrikler .İsteği üzerine Cehennem onundur :)  
İletişim bilgilerini vermek üzere bana e-posta göndermesini rica ediyorum.
Bu arada Kitap Kardeşliği Haziran etkinliğinde hep beraber Cehennem'i okuyoruz. Ben de bu kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.

15 Mayıs 2013 Çarşamba

HANGİSİNİ İSTERSİNİZ...

Sakız Ceviz Deniz 'i açalı neredeyse 1 sene olacak. Her ne kadar yoğun çalışma hayatı ve seyahatlerden sürekli yazma fırsatı bulamasamda okuduklarımı buradan paylaşmaya çalışıyorum.Bu zaman zarfında beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. 1 yaş kutlaması olarak beni takip eden arkadaşlara bu kitaplardan bir tanesini vermek istiyorum.


Cehennem : Dan Brown
Her Temas İz Bırakır : Emrah Serbest
Ejderin Arzusu : G.A Aiken
Beni Hep Sev . Pinkfreud 

27 Mayıs'a kadar çekilişe katılmak isteyen takipçiler e-postalarıyla beraber bu postun altına yorum bıraksın lütfen.Herkese bol şans..