29 Nisan 2014 Salı

AĞLATAN - EROL ÇELİK

Gerilim türlerine pek meraklı olmadığımdan bu türdeki eserler ve yazarları konusunda yeterli bilgi sahibi değilim. Erol Çelik, Kitap Ağacı-Mart buluşmamızın konuk yazarıydı. Kitaplarından ve filmlerinden bu sayede haberdar oldum.
Ağlatan yerli bir cadı masalı. Deniz olmayan bir yerde uzun yıllar önce yapılmış bir deniz feneri ışığıyla bu topraklara bereket vermektedir. Tesadüfen yolu bu köye düşen gazeteci Mehmet o gece tuhaf bir handa kalır ve hancının kızı Ceylan’la tanışır. Köyde herkesin korktuğu bir laneti gazeteci merakıyla sorgulamaya başladığında başta Ceylan’ın geleceğini ve bütün köyü etkileyecek olayları da başlatır.
Kitap son derece sürükleyici ve anlatımı rahat.Ben iki günde bitirdim.Gerilim severlerin beklentisini bilemiyorum tabii ama bence sonu da iyi bağlanmış.
Ağlatan dışında yazarın Heyula, Satranç ve Şövalye, 19 Numaralı Koltuk isimlerinde 3 öykü kitabı daha var. Kısa film senaryoları ve kendisinin yönettiği kısa filmleri mevcut. 
Yazar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar web sitesinden bu filmleri izleyebilir,senaryolara göz atabilir. http://www.erolcelik.net
Grubumuzda polisiye sever arkadaşlar çoğunlukta olduğundan onlardan çok güzel kitap tavsiyeleri aldım. Okudukça onları da buradan paylaşacağım

6 yorum:

  1. Erol Çelik de merak ettiğim yazarlardan.O kadar çok okunacak kitap var ki,sıra gelmiyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle zaman sözleri.Ne çok okunacak kitap ,keşfedilecek yazar var ama zaman işte.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Yorumuma ilgi gösterdiğiniz için asıl ben teşekkür ederim Erol Bey.

      Sil
  3. İnanılmaz severim. Heyula ile tanşmıştım kendisiyle. Öyle bir okumuştum ki kitabı, 2 günde bitirmiştim. Hemen ardından satranç ve şovalye yi alıp okumuştum fakat o zamanlar başka kitabı yoktu. bu yazıyı gördüğüm iyi oldu. severek ve hiç sıkılmadan okuduğum 2 kitabından sonra gözümdeki yeri başka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diğer kitaplarını merak ediyorum. Ayrıca okurlara yaklaşımı ve mütevaziliği ile çok sevdim kendisini.

      Sil