17 Haziran 2014 Salı

RÜZGAR,KAN VE KELEBEK - AYŞE AKDENİZ

Herhalde daha sıkı bir polisiye takipçisi olsaydım bu kitap bana son derece hafif gelirdi ama ben kendimi o kategoriye koymadığım için Rüzgar,Kan ve Kelebek’i sevdim.Hem şöyle sulu sulu olmayan konuların içine yedirilmiş romantizmi seviyorum ne yapayım J
Ayşe Akdeniz’in kitaplarını daha önce Ateşle Tango’da bahsettiğim gibi bulmak güç. Ben gitti gidiyor‘da ki sahaflardan sipariş ettim.
Ateşle Tango aslında yazarın basılmış son kitabı fakat ben bilmediğimden önce onu okumuştum. Rüzgar, Kan ve Kelebek ‘te konu arkeolog Rüzgar’ın etrafında kurgulanırken, Ateşle Tango’da, Rüzgar yardımcı karakter olarak karşımıza çıkıyor.
Gelelim bu türü sevenlere niye hafif gelebilir konusuna. Öncelikle yazar, karakterin kadınlığını fazla ön plana çıkarmış. Yaşlı komiserimiz hariç kitaptaki bütün erkekler tarafından arzulanan ve bir şekilde ilişki yaşamış/yaşayan bir kadın. Dolayısıyla bu kadar tesadüf konuyu inandırıcılıktan uzaklaştırıyor.  Onun dışında geçmişle arasındaki telepatik bazı çağrışımlar, rüyalar, kanlı canlı giden bir polisiye kovalamanın ortasında fazla fantastik kalmış.Ancak benim gibi yeni yeni polisiye okumaya başlayanlar için okuması son derece keyifli , hem romantik hem hızı yüksek bir hikayeydi.
Arkeolog Rüzgar yurtdışı araştırmalarından doğduğu yere Yeşilköy’e (kendi deyimiyle Ayastefanos’a) döner ve Rum bir ailenin evinde kiracı olarak kalmaya başlar. Bir gece arkadaşıyla gittiği barda bir cinayet işlenir ve kendini bir anda olayların içinde bulur. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermeyeceğim ama bu türden hoşlanıyorsanız Ayşe Akdeniz’in kitaplarını bulursanız kaçırmayın derim. 

7 yorum:

  1. Ayşe Akdeniz in kalemi çok güçlü.. Rüzgar karakteri de öyle aslında ama aşka gelince sapıtıyor..Kitabın ortasına kadar güzel bir kurgu var. Sonra yavaşlıyor ama sonlara doğru hızlanıyor ve güzel bitiyor.. ama herkesin seveceği bir kurgu. Yazar keşke devam etseydi diye hala üzülürüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum üstad çok iyi yazıyor ben pek bir beğendim :) Şimdi bütün kitapları bitmiş oldu keşke gene yazsa da okusak. Kendisine mail atmayı düşündüm ama bir iletişim kanalı bulamadım.Bulursam mutlaka ona düşüncelerimi yazmak istiyorum.

      Sil
  2. miribaaa, son yazıma gelmişsiniiz. sevindim ki. tişkürler. yine gelirim ki zaten. baktım ne güzel kitaplar okuyosunuz. benim blogda da kitap çok var. baktım sizde de iyi kitaplar var. bi de yky filiz özdem tımım. iyi ki gelmişsiniz bloguma. sakız deniz ceviz de ne güzel isim. görüşürüz kiii yineee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim deeptone çok incesiniz.Ben de sizin bloğunuzu çok beğendim artık sık sık ziyaret ederim. Tabii tanıtırsanız çok sevinirim. Sevgiler

      Sil
  3. du ben sizi bizim kitap blogçularına da tanıtayım da arkadaşlarınız çoğalsın kiii :)

    YanıtlaSil
  4. hiç okumadım... selmin hanım siz beğendiniz o zaman not alalım... :)

    ben de kafa dergi'ye, kafe, sanat, hayat, öykü, video içeriklerime bekliyorum efendim... sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Kafa Dergi'ye bayıldım bu arada :) Tebrikler

      Sil