28 Haziran 2014 Cumartesi

VALİZİMDE GÖLGELER - SERKAN KOKTAY

Serkan Koktay’ın Salçalı Ekmek’inden sonra ikinci kitabı Valizimde Gölgeler ile devam ediyorum.
Kendisi Kitap Ağacı Haziran buluşmamızın konuk yazarıydı.Kitabı çıkar çıkmaz büyük bir fidan yaparak(biz oluşturduğumuz okuma gruplarına fidan diyoruzJ)okuduk ve üzerine sohbet ettik.
Ben yolcunun hikayesini, o gitme isteğinin bazen ne denli kuvvetli olabileceğini bildiğim ve kaçmanın konforuna sığındığım bir yolculukta okudum.
Soyut duygularım, kitabı okurken yolcunun anıları ve anılarla kesişen insanların hikayelerinde pişmanlıklarında,özlemlerinde ete kemiğe büründü.Toplum baskısının, farklı kültürlerin, düşmanlıkların bu hayatlara etkileri cümlelerin içinden bana doğru aktı.Elimden bırakamadım.
Meliha’nın babasına yazdığı mektuplar,Nevin’in çaresizliği,İsak’ın kim olduğunu bulmaya çalışması yıllar sonra annesinin günlüklerine ulaşan Jack.Hepsinin ayrı ayrı hikayesi ve onları birbirine bağlayan yolcu..
Kelimelerin kalbimize dokunduğu bir kitap yazmış Serkan Koktay. Çok ama çok güzel..  

9 yorum:

  1. yaaa ama öyle bir anlatmışsın ki hemen okuyamadığım için kahrolmuş durumdayım şu anda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diyordum Eylemcim nerelerde:))

      Sil
    2. buralarda buralarda ama çok fena sanal alemden sıkılmış durumdayım , :( insanlarla reel hayatta zaten çok samimi olamıyorum ama sanal alemde bile canını acıtan çıkıyor bazen ya , insan yoruluyor bazen...

      Sil
    3. Sen gene de yorumlarını esirgeme buradan.İnsanlardan kaçıp kitaplara boşuna sığınmıyoruz biz ...

      Sil
    4. off süper bir şey bu , gerçekten tam üstüne basmanın karşılığı olmuş :)Bu arada yeni kitap paylaşımın var diye görüp geldim ama :)

      Sil
  2. ama bende bişi var ki sana ait. bilokuma baksan yaaaaağğğğğ :)

    YanıtlaSil