21 Temmuz 2014 Pazartesi

TÜNEL FARELERİ - MICHAEL CONNELLY

Sonunda ben de Harry Bosch ile tanıştım hatta kendisini bu yılın yaz aşkı ilan ettim. Pek bir muhabbetteyiz görmeniz lazım J Şimdiden dört kitabı bitti bile.
Pek yüz vermediğim polisiyeye bu yıl Kitap Ağacı dostlarımın önerileriyle ben de fırsat vermeye başladım.Hem böylece yılbaşı kararıma uyarak okumadığım yazarlarla ve türlerle de tanışmış oluyorum. Etrafımdaki pek çok okurun yıllar önce çoktan keşfettiği geniş hayran kitlesine sahip Michael Connelly’i de bendeniz ancak bu yıl okuyorum işte J
Michael Connelly 1992 yılında Tünel Fareleri ile Harry Bosch ‘a hayat verir ve yıllarca basıldığı her ülkede geniş hayran kitlesine sahip olacak best-seller seriye başlamış olur.
15 yy. ressamı Hieronymus Bosch’a atfen isimlendirilen dedektifi türe meraklı arkadaşlar bol bol incelemişler yazmışlar .Peki ben neden beğendim?Her şeyden önce yaratılan karakter mükemmel değil. Arızaları olan karakterler daha inandırıcı geliyor bana.
Yazarın kitapları kronolojik olarak basılmamış dolayısıyla eski okurların önce diğer kitapları okuyup geri dönüş yapması biraz kafa karışıklığı yaratmış. En azından Tünel Fareleri ile başlayabilmem benim için bir avantaj oldu.Devam kitapları için maalesef bir kısmının baskısı yok sabırla sahaflardan toplamaya çalışıyorum ancak bulmak çok güç olacak sanırım.Kitaplarda bir devamlılık var. Bir yan karakter diğer kitabın ana kahramanı olabiliyor. Geriye dönük atıflar yapıyor.O yüzden kronolojik okumak iyi olacaktı..
Tünel Farelerine gelirsek (Black Echo) bu çok zeki,jazz ve bira sever,ilişki özürlü dedektifimizin Vietnam'da tünel faresi olarak görevlendirildiğini öğreniyoruz.Kendisi gibi tünel faresi bir arkadaşının ölümü üzerine işlenen bu cinayeti nasıl çözer,ip uçların birbirine nasıl bağlar heyecan içinde okuyoruz. Ben kitabı elimden bırakamadım 2 günde bitti. Bir sonraki sayfada ne olacak diye merak ede ede uykusuz kaldım J
Sonrasında okuduğum Kara Buz  ve Betondaki Sarışın başka bir yorumun konusu olsun. Bu hafta bir fidan daha yapıp Son Çakal’ı okuyacağız. Benim gibi hala Harry Bosch’la tanışmamış olan varsa bir an önce tanışın derim.



7 yorum:

  1. adını bile duymamıştım desem, yüzüm kızardı resmen , :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye sever arkadaşlar sağolsun,ben de onlardan öğreniyorum işte :)

      Sil
  2. ay bak bunu okumadım. bosch seviyom ben. bak bi de kurt wallander var. sıkı kahraman o da. bi de alex cross var. ikisi de polisiye. ya bak polisiye okuycan zaman gel sor bana. bak benim kitap yazıları ve listelerinde çok var polisiye. popüler romanda en sevdiğim tür ya. şimdi kuzey polisiyeleri çok çok iyi. hepsi var yazılarımda. bi de bak ejderha dövmeli kızı oku hemen. üç kitap. ordaki kahraman lisbeth çok çok iyi. istediğin zaman sor ki banaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim Deep. Seve seve senden tavsiye alırım.Ejderha Dövmeli Kızın üç cildini de okudum.Çok sürükleyiciydi. Kuzey Polisiyeleri için senin sayfanı tarayacağım başka kimler var..

      Sil
    2. tımım tara işte çok var. bulamazsan sölerim kii :)

      Sil
  3. Hiç adını duymadığım kitapları sizlerden öğreniyorum. Çok teşekkür ederim.

    Ayrıca siz de benim gibi farklı türden okumayı seviyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.Ruh halime göre farklı türler okumayı seviyorum. Bu arada sizin okuma şenliği listesinden ben de kendime notlar aldım :) Bu tarz paylaşımlar çok güzel besliyor.

      Sil