27 Ağustos 2014 Çarşamba

SON ÇAKAL - MICHAEL CONNELLY


Ve sonunda...J Harry gibi bir dedektifin annesinin katilini bulmamış olmasını yadırgıyordum ki Connelly, Son Çakal’da hikayeyi bunun üzerine kurmuş.
Harry zor günler geçirmektedir,hayatı alt üst olmuştur.Sylvia onu terk etmiş,evi depremden hasar görmüş,yanında çalıştığı komisere saldırdığı için görevden uzaklaştırılmıştır.Çok içmekte ve psikolojik danışma almaktadır. Bu arada onu en çok rahatsız eden,hayatını şekillendiren olayla ilgilenmeye karar verir. Şimdiye kadar elini süremediği dosya,annesinin cinayet dosyasıdır.
Bu hikayede Connelly, polisiye bir serüvenden çok Harry’nin ruh haline odaklanmak istemiş sanırım çünkü katil tahmin edilecek biriydi. Daha çok onun duygusal yönünü ön plana çıkarmış. Şimdiye kadar cool bir görünüm sergileyen dedektifimiz,annesiyle ilgili flash-back ler yaşıyor,Sylvia’yı çok özlüyor. Bu arada bakalım tanıştığı Jazz la ilişkisi gelişecek mi? 

6 yorum:

  1. bu kitapları okuyacağım , o sebepten yorumunu atlayarak okudum .Bu arada mimlendin :)
    http://kitapeylemi.blogspot.com.tr/2014/08/etkinlik-renkli-tag.html

    YanıtlaSil
  2. bi yazara sarıp hepsini okumak büyük keyif yaa. bi de dean r.koontz'a sardırsanaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakiim netten hangi kitapları varmış:) Belki saldırırım.

      Sil
  3. Polisiye gerilim dışında biraz psikolojik biraz da romantik satırlar barındıran bir kitap. Ama Connelly nin kendine has kalemi insanı cezbediyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle biraz duygusallık ve aşk iyidir. Dedektifin etten kemikten yaratıldığını ara sıra hatırlayalım :)

      Sil