23 Ekim 2014 Perşembe

ASMA PANSİYON - IŞIL ŞENOL

Bu kitabı çok değil 1 ay önce okumuş olsaydım şimdi bu yorumu yazmak yerine Bozcaada’ya gitmek üzere valizimi topluyor olurdum.Her şeyden kaçıp sığınılabilecek en muhteşem yerlerden biri herhalde ada.
“Bir insanı bir kez kaybetmeyi göze aldığınızda ikincisi için bir nedene bile ihtiyacınız olmaz” belki Madam Yenola’yı da bulurdum kimbilir;yada ilaçsız uyurdum. 
Hikayenin asıl kahramanı aslında Ada ve Asma Pansiyon. Hayatının alt üst olduğunu düşünen Defne kimseye haber vermeden adaya gelir ve Madam Yenola’nın pansiyonuna yerleşir. O buraya sığınırken kendisi gibi pansiyonda kalanların da yolu buraya hep bir nedenden düşmüştür. Defne yaşamını yola  koymaya çalışırken biz de,Feyyal Hanım’ın,Demir’in,Belma’nın ve Ekrem Bey’in hikayelerini öğreniriz kitap boyunca. Ama en çok Madam Yenola’nın.  

Ah Yana ah ! ne doğru ; “aşk asıl vefa ile ölçülür”….

Işıl Şenol önümüzdeki pazar Ankara Kitap Ağacı grubunun konuğu olacak.Bir aksilik çıkmazsa ben de orada olacağım.Büyük bir fidanla okuduğumuz Asma Pansiyon üzerine sohbet edeceğiz.

6 yorum:

  1. Ben de Kitap Ağacı buluşmasında olacağım. Tanışırız artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya tanışalım artık :) süper olacak.

      Sil
  2. hadi ya çok fena kıskandım şimdi :D bu arada , Ödüllendirildiniz...:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüyap'ta da biz tanışsak ? İstanbul Kitapağacı bir sonraki buluşmasını 15 Kasım'da Tüyap'ta yapacak :) Hadi gel

      Sil
  3. Selminciğim ben Ankara daki buluşmada olamadım. Senin orada olacağını şimdi öğrendim. Çok, çok üzüldüm:((((((( Keşke seninle yüz yüze görüşebilseydim. Bunu çok isterdim.Annem yoğun bakımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ben de çok isterdim çok üzüldüm şimdi duyunca .İyileşsin de biz gene görüşürüz. Allah acil şifalar versin en kısa zamanda.

      Sil