19 Aralık 2014 Cuma

KEMİKLER ŞEHRİ - MICHAEL CONNELLY

Bir yıl daha bitiyor olumsuzlaması yerine,yeni bir yıl geliyor nasıl heyecanlı ve beklenti doluyuz (tamamen yalanJ)dilemması içinde son postun üzerinden neredeyse bir ay geçmiş;ben kafamda binlerce ıvır zıvırla bir türlü hiç bir şeye odaklanamadığım,yazdığım onlarca taslağı bile derleyip ortaya çıkaramadığım,okuduğum kitapların başlıklarını yazıp altını bir türlü dolduramadığım bir de bunları eksik bıraktığım için suçluluk hissettiğim günlerden geçiyorum.

Hiçbir yerde bulamadığım için arkadaşımdan ödünç alıp okuduğum Kemikler Şehri'ni bitirip iade ettikten sonra Nadir Kitap'a düştüğünü görünce hiç düşünmeden sipariş ettim.Connelly ve Mankell kitaplarını toplayabilmek için ciddi mesai harcıyorumJ
Bu arada çok güzel bir şey daha oldu. Aylardır aradığım Ölümünün Karanlık Yüzü’nü Eskişehir’de bir sahafta buldum.Telefonla konuştuğum İtalik Sahaf çok yardımcı oldu;kitabımı hemen kargoladılar.Bu kadar arayıp,heyecanla beklediğim kitabımın kapak kondisyonu kötüydü ama ben seriye başlayabilme sevinciyle çok önemsemedim.
Kemikler Şehri konu itibariyle daha önce okuduğum Connelly kitaplarına göre daha ürkütücü ve üzücüydü.Hollywood Hill sakinlerinden yaşlı bir doktorun köpeği yürüyüşten bir kemikle döner.Doktor bunun bir insana ait olduğunu anladığında Harry Bosch olaya el atar. Kemikler,iyileşmiş kırıklarla ve ameliyat izleriyle dolu bir çocuğa aittir ve yirmibeş yıl önce gömülmüştür.Bosch kimliği bile bilinmeyen bu çocuğu araştırmaya başlar.
Kitabı okumaya başladığımda eninde sonunda Bosch'un bu olayı çözeceğini biliyordum ancak olay akışında dedektifin hislerini,çocuğun 25 yıl önceki halini öyle elle tutulur şekilde veriyor ki yazar, bunu sadece bir katili kovalama kitabı olarak göremiyoruz.Bence okurun psikolojisine tesir etmeyi çok iyi beceriyor.

8 yorum:

  1. Selminciğim, kitap notumu aldım canım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Benlik bir kitap daha.Notumu aldım teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Tesadüf eseri bizzat gezdiğim sahaflarda 8 kitabını buldum ben de Connelly'nin. Özellikle Bosch serisini toplamaya çalışıyorum, bitince başlayacağım ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzee :) Seni burada gördüğüme çok sevindim.Çok iyi yakalamışsın 8'ini birden :)

      Sil
    2. Arada bir iki tane Mickey Haller de var :) Ben bayagıdır buralardaydım ama girip yazmıyordum, artık ara ara bakacagım inşallah :)

      Sil
  4. İlk kitabını şenlikle okudum , seri ne zaman tamalanır ki :D

    YanıtlaSil