23 Şubat 2015 Pazartesi

SON TANIK - GLENN MEADE

Okuğum ilk Glenn Meade kitabı,yazarın da son kitabı oldu. Külliyata sondan bir başlangıç yapmış oldum. Kitap boyunca tüm duyguları bir arada yaşadım. Gözlerim dolu dolu okudum.Öfkelendim, boğazım düğümlendi ama bırakamadım, merak ettim, heyecanlandım, şaşırdım sonra baktım kitap bitmiş.
Yogoslavya’nın dağılmasının ardından Balkanlar’da yaşanan iç savaşın tüm dünyanın gözleri önünde korkunç bir soykırıma vardırıldığı kamplar;esir edilen insanların kaderlerine terk edildiği bir dehşet bölgesinden hikaye Son Tanık. New York’ta tüm olanlardan uzak kocasıyla mutlu bir yaşam süren Carla Lane ‘den başlayan hikaye Saray Bosna-Sırbistan topraklarına kadar uzanıyor ve elimizden bırakamayacağımız bir kitap sunuyor bize.
Glenn Meade bu yıl Tüyap’a konuk oldu.Fırsatı kaçırmayıp imzalarımızı aldıkJ. Fotoğraf çektirirken çok sempatikti,hemen ayağa kalktı,kalabalık bir grup olmamıza rağmen hepimizle tek tek ilgilendi.Aynı gün imza aldığım bazı yerli yazarlarla karşılaştırınca mütevazilik konusunda yabancıların bizlerden kat kat önde olduğunu kabullenmek gerekiyor maalesef.

4 yorum:

  1. Selminciğim bu kitabı pazar günü fuarda aldım ve bu eser çok iyiymiş diye de arkadaşlara aldırdım canım:)) Gleen Meade hiç okumadım ama neredeyse tüm eserleri evde mevcut biliyor musun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh şahanesin sen :) Ben sadece Son Tanık ile Sakarra'nın Kumları'nı okudum.İkisine de bayıldım:)

      Sil
  2. Polisiye ilgi alanıma girmediği için bu tür kitaplara hiç bakmıyorum ve tabi ki bu yazardan da hiç okumadım.. ama yorumunuz ilgimi çekti bir ara bakayım :) teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son Tanık aslında çok da polisiye gibi değil.Dram ve aşk da var o yüzden okuması çok keyifli. Bence beğenirsiniz

      Sil