30 Kasım 2015 Pazartesi

BERLİNLİ APARTMANI - YAPRAK ÖZ

Fuarda Yitik Ülke’den epeyce kitap seçtim.Hem daha önce okumadığım yazarların kitaplarını almış oldum hem de bu seçimler uzun zamandır muzdarip olduğum okuma hızımdaki düşüşe inat iki haftada bana 7 yazar okuttu.
Takip edenler bilir 6 Aralık’ta Kitap Ağacı İstanbul Gürgen Öz’ü konuk ediyor.Onun kitabı Nevrotik’i ben sohbetten sonra yorumlamayı düşünüyorum.
Yaprak Öz’ü okuyan arkadaşlar,onun için çok olumlu yorumlar yapmıştı ancak hep bahsettiğim gibi o da, birçok kitap ve yazarın arasında nasılsa okurum deyip bir tarafa yazdığım ve bir türlü sıra gelmeyen yazarlardan biriydi.Kardeşi Gürgen Öz’ün kitabını okuyunca tekrar gündemimize geldi.İyi ki de gelmişJ

Berlinli Apartmanı’na tek kelimeyle bayıldım.Cinayet romanı klişelerinden uzak,kahramanın kadın olduğu,son derece sürükleyici bir kitaptı.
Cinayet romanları çeviren Oya sonunda istediği gibi bir eve kavuşur.Bahariye’de komşulukların eskisi gibi olduğu,şahane bahçeli Berlinli Apartmanı’na taşındıktan sonra hiçbir şeyin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlayacaktır.Şüphelerinin üzerine giden Oya ile biz de apartman sakinlerinin ayrı ayrı hikayelerini okuyup,suç işleme potansiyellerini tahmin etmeye çalışıyoruz.Her ne kadar kimin ne yaptığı çok belli olsa da hikaye sürükleyiciliğinden bir şey kaybetmiyor.
Dediğim gibi ben çok beğendim.Henüz okumamış olanlara Yaprak Öz'ü mutlaka okuma listesine almasını tavsiye ederim.

6 yorum:

  1. Yazarın Şeytan Disko kitabını okumuştum ve çok sevmiştim . Bu kitabı da okumak istiyorum. Haftasonu kitapçılarda baktım bulamadım . Artık ben de internetten siparis veririm Yorum için teşekkürler 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeytan Disko'yu da en kısa zamanda okuyacağım.Teşekkürler :)

      Sil
  2. Seytan Disko'yu da siddetle oneririm cok daha korkunc ve lezzetli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da merak ediyorum. En kısa zamanda okuyacağım.Teşekkürler :)

      Sil
  3. Selminciğim, bu kitap hep ilgimi çekmişti. Kararsızdım alıp almamakta. Şimdi netleşti. Kesin almalıyım ve okumalıyım:) Çok teşekkürler arkadaşım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil