24 Aralık 2015 Perşembe

Başka Zaman Kütüphaneleri - ZORAN ZIVKOVIC

Kitabın reklama ihtiyacı var mı;iyi bir hikaye kendi okur kitlesini hiçbir PR çabası olmadan yaratabilir mi? İşte görselliğin önemi.Yenilenmiş bir kapak;kitapçılarda,sosyal medyada gözüme değmese pek farkında  olmayacağım oysa ilk baskısı İstiklal Kitabevi'nden 2006’da  yapılmış bir Zoran Zıvkovic kitabı.Üstelik bununla 2003 Dünya Fantezi ödülünü almış.Bunun gibi daha neler var kaçırdığımız.

Kitap,konusu kütüphaneler olan 6 fantastik öyküden oluşuyor.Çok detay vermek istemiyorum ancak bazı alt metinler çok anlamlı.Örneğin cehennem cezasını okuyarak çekmekle,kitapların insanları kötüye yönelten eylemlerden uzaklaştırdığı mesajı veriliyor.Okuyarak daha iyi bir insan olmak mümkün mü...
Bu öykülerin her biri insan öznesi ile kitaplar arasında geçen biraz da kibirli,zorlayıcı ve kitaplar karşısında mağlup insan figürünü betimleyen kurgulardan oluşuyor.Favori öyküm Ev Kütüphanesi.Çok değil posta kutuma böyle her hafta bir kitap gelse yeter:)

48 doğumlu Sırp yazarın gene İstiklal Kitabevinden çıkmış Armağan Zamanlar ile İmkansız Karşılaşmalar kitapları da dilimize çevrilmiş.Baskısı olmasa da sahaflarda bulmak mümkün.Ben her ikisini de gg’den 8’er TL ye aldım. 

9 yorum:

  1. Kitabın kapağı da ismi de çok güzelmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle,herşeyi ile kitapseverlere hitap etmiş:))

      Sil
  2. Yaa daha dün şu kitabı da bi türlü alamadım diyordum bugün yorumunu gördüm :) kapağına bayılıyorum yaa hikayeleri de çok merak ediyoruuum :)

    YanıtlaSil
  3. Selminciğim Gül'ün yazdığı gibi kapak çok güzel. İçeriğide keyifliymiş. Öyleyse bu kitap tam not almalık:)

    YanıtlaSil
  4. Selminciğim Gül'ün yazdığı gibi kapak çok güzel. İçeriğide keyifliymiş. Öyleyse bu kitap tam not almalık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Eral'cım içeriği de keyifli ve fantastik :)

      Sil
  5. gg nedir , isim de kapak ta dikkat çekici ve okur etkileyici olmuş :D yine notlarıma eklenmiştir:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitti Gidiyor.Telefonların alışkanlığı her şeyi kısalta kısalta:)

      Sil