25 Aralık 2015 Cuma

KARDEŞİMİN MEZARI - ROBERT DUGONİ

Kitap Ağacı Polisiye Kulübü’nde bu ayın ilk kitabı Kardeşimin Mezarı’ydı.Robert Dugoni, gerilim yazarları derneği tarafından 2015’in en iyi gerilim yazarı seçildi ve kitap gerilim roman dalında Nancy Pearl ödülüne layık görüldü.  

Konu her ne kadar bir polisiye kurgu yaratmak için yeterli olsa da olay örgüsünü sadece polisiye- gerilim olarak kategorilendirmek  yanlış olur,ki benim için zaten bir gerilim kitabı değildi.

Benim hoşuma giden aynı zamanda vurucu bir duygusallığının da olması.Kurbanın,ana karakterin kardeşi olması psikolojik açıdan bence okurda daha derin bir etki bırakıyor.

Hikaye geçmişle bugün arasında gidip gelen bir omurga üzerine oturtulmuş.Tracy Crosswhite’ın kardeşi Sarah 20 yıl önce kaybolmuştur.Öldürüldüğü düşünüldüğünden olaydan sonra şüpheli bulunan Edmund House hapse atılmıştır.Bu süre içinde bir mezara ulaşılamamış,Tracy öğretmenliği bırakıp cinayet masası dedektifi olmuştur.Şüphelerini ispatlayamamaktan rahatsız Tracy’nin nihayet beklediği olur.Sarah’nın cesedi bulunmuştur.Gerçek katil kimdir,şimdi bunun peşine düşer.

O,delillerin üzerine gittikçe heyecan dozu artan ve hızı hiç düşmeyen elimden bırakamadığım bir hikayenin içinde buldum kendimi.Sonu ise bence pek çok polisiye okurunu tatmin edecek hilede;tam anlamıyla ters köşe yapıyor.

Acaba  Altın Kitaplar, Robert Dugoni’nin diğer kitaplarını da basar mı; basarsa çok güzel olmaz mı :)

7 yorum:

  1. Kitap Ağacı Polisiye Kulübü nün seçmiş olduğu kitapları okumaya yetişemiyorum:( "Serçe" de de gözüm kaldı aslında ama yetişemem ki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kaptırınca polisiye kitaplar çok hızlı okunuyor.Meraktan çok uykusuz kalmışlığım var :)) Ben de şu Kişisel Gelişiyoruz'a dalmayı çok istiyorum ama; bakalım...

      Sil
  2. hiç duymadım ama oleeeey çok sevdiğim bir tür okurum bunu yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. hiç duymadım ama oleeeey çok sevdiğim bir tür okurum bunu yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle çok derinliği olmayan çok rahat okunan bir kitap olmuş Deep :)

      Sil
  4. aslında bu flash back li hikayelere ayrı bir sempatim var ama okurum bile diyemiyorum o kadar çok kitap var elimde okunacak :D ama itina ile not alıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm o kitap dağlarını bloğunda :)) Maaşallah diyorum valla :)

      Sil