27 Mayıs 2016 Cuma

Gülmekten Ölen Adam Vakası - TARQUIN HALL



Kulüpte kitap seçimi bu ay bendeydi.Tarquin Hall’ın kitap kapaklarını çok beğeniyordum;Hint polisiyesi yazdığını duyunca listeme eklemiştim. Sıra bana gelince de bir Vish Puri macerası okuyalım dedik.

Aslında Gülmekten Ölen Adam Vakası, serinin ikinci kitabı.Kitaplar birbirinden bağımsız ama dedektifi daha iyi tanımak açısından ilk kitap Kayıp Hizmetçi Vakası’ndan da başlanabilir.Okuyan arkadaşlardan bu yönde yorumlar geldi.

Ana karakterimiz Vish Puri, Pencaplı bir özel dedektif.Hatta Hindistan’ın en özel dedektifi:) Bu olayda da tanrıça Kali tarafından öldürülen Dr. Jha’nın cinayetini araştırıyor.
Cümle içinde çevrilmeden Hintçe kullanılan sözcüklere takılmazsanız okuması çok rahat,psikolojik olarak da yormayan bir konusu var.Ben sevdim şöyle rahat bir şeyler okumak istediğim zaman serinin diğer kitaplarından da okuyacağım.
Hall’ı önce Hint asıllı zannetmiştim ama İngiliz bir baba ve Amerikalı bir anneye sahip, Londra’da doğmuş.Yetişkinliğinde daha çok Amerika,Pakistan,Hindistan,Kenya,Türkiye gibi ülkelerde yaşamış. Şu an Delhi’de yaşıyor ve eşi Hindistanlı.Dolayısıyla Hint kültürünü çok iyi biliyor.Sosyal hayatın içinde evlenmeler,aile ilişkileri,halkın gurulara olan sorgusuz inancı,yemekler ve daha bir sürü şey kitapta hem eğlenceli hem hicivli bir şekilde veriliyor.
Avrupa ve Amerika dışından bir dedektifle tanışmak isterseniz bir deneyin derim.

2 yorum:

  1. piki ama ya :D çok güzel seçimler yapıyorsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı aramızda beğenmeyen,hafif bulan çok oldu.

      Sil