27 Şubat 2020 Perşembe

DNA - YRSA SIGURDARDOTTIR


Bu İskandinav isimleri beni benden alıyor.Hem yazarın hem de bazı karakterlerinin isimlerini okumak çok zor J

Yrsa Sigurðardóttir gerilim romanları yazsa da aslında çocuk kitaplarıyla tanınıyor. 1964 Reykjavik doğumlu yazar lisans eğitimini İzlanda'da alır, yüksek lisansını ise Kanada'da bitirir. İlk çocuk kitabı 1997’de yayınlanırken , ilk polisiye kitabı Son Ayinler 2005’de yayınlanır.

DNA Freyja & Huldar Serisi’nin ilk kitabı. 1980’lerde de travmatik bir olay yaşamış 3 kardeşin farklı ailelere evlatlık verilmesiyle başlıyor ve günümüze atlıyor. Bir kadın evinde vahşi ve alışılmadık bir yöntemle öldürülür, tek görgü tanığı 7 yaşındaki kızıdır. Huldar cinayeti çözmeye çalışırken Sosyal Hizmet görevlisi Freyja konuşmayan kızla iletişim kurmaya çalışır.

Aslında rahat okunabilecek ve merak unsurları barındıran hikayeyi yazar maalesef gereksiz uzatmış ve detaylara boğmuş. Kendi adıma çok hızlı okudum ama okuma gurubumuzda sıkılan ve kopanlar çok oldu. Yazarın diğer kitaplarını okumadığım için genel olarak tarzı hakkında bir yorum yapamayacağım ancak bu kitaptaki detaycılığı fazla geldi. Çanağın içine koyduğu bir anahtar satırlarca anlatılınca bizim gibi tez canlılar isyan ediyor tabii J

2 yorum:

  1. kitap anlatımları takibimde paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil