6 Kasım 2014 Perşembe

MELEKLERİN UÇUŞU - MICHAEL CONNELLY

Angels Flight, Harry Bosch serisinin yazılan altıncı kitabı olmasına rağmen Türkçeye çevrilen ilk kitabı.Ben bu yüzden seriye geç başlamayı avantaja çevirdiğimi düşünüyorum.Çünkü çok kritik noktalar ve isimler önceki kitaplara bağlanıyor.Önce bu kitabı okuyanlar sonrasında mutlaka kafa karışıklığı yaşamıştır.Hala okumayan varsa tavsiyem serinin sırayla okunması.Öte yandan İnkılap ve Altın Kitapların çevirilerini karşılaştıracak olursam İnkılap çevirilerinde çok fazla basım hatası ve anlam düşüklüğü var. Okumayı gerçekten zorlaştırıyor.Altın Kitaplardan çıkanları daha hızlı okuduğumu varsayarsam sorun Connelly’de değil çevirilerde J
Kitaba dönersek temposu yüksek hikaye her polisiye severi tatmin edecek örgüde.Hem toplumsal olaylara,politik tavırlara rahatsız etmeden dokunuyor hem de olayın geçtiği şehir arka planda çok iyi resmediliyor.Bence Connelly bu konuda çok başarılı.

Howard Elias'ın cesedi Los Angeles şehir merkezinde servis yapan Angels Flight'ın vagonlarından birinde bulunur. Elias, polis departmanında yaşanan işkenceler, suçlulara karşı ölçüsüz şiddet, ırkçılık gibi davalarla ünlü olmuş siyahi bir avukat. Öldürüldüğünde ise 12 yaşında bir kıza tecavüz edip öldürmekle suçlanan Michael Harris’in davasıyla ilgilenmekte.Harris de gözaltında polis şiddetine uğramış bir siyahi ve Bosch onun suçlu olduğundan emin.

Dedektifimiz ekibiyle birlikte olaya el attığında sokaklar savaş alanına dönmeye başlamıştır bile. Toplumun tepkisini azaltmak için ya bir polis kurban verilecektir ya da acilen katil bulunacaktır. Bu arada 1 yıl önce evlendiği Eleanor’la zor zamanlar geçiren dedektifimizin duygusal hayatı da epey karışık.

Meleklerin Uçuşu en zor okuduğum –kesinlikle çeviriden- ama en çok beğendiklerimden biri oldu diyebilirim.Şu an baskısı yok ben www.nadirkitap.com'da bulup aldım .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder